Noe jeg er veldig dårlig til er å ta bilder av den maten jeg lager, synes nesten det må til om jeg skal skrive om mat - så grønnsakstilbehøret får jeg ta en annen gang. Men stikkordene er koking i fløte og smør, så vet dere det!
I går brynte jeg et par kyllingbryst i stekepanna. Da de var tilstrekkelig stekte krydret jeg med grillkrydder og tørkede urter, så helte jeg over en boks kokosmelk og lot det putre litt før jeg la alt i en ovnsfast form og satt den i ovnen til kyllingen var gjennomstekt -sjekk underveis, det tar gjerne ca 10-15 minutter på 250 grader. Som tilbehør hadde jeg kokte grønnsaker. Fryste grønnsaker synes jeg blir best i mikro'n, gjerne med et par kladder smør på... yummi!
Etter middag var det mye av sausen igjen, så jeg bestemte meg for å spare den og bruke den i dag. Jeg hadde kjøttdeig, og som vanlig improviserte jeg, så måltidet ble til etter hvert som kokkeleringen skred fram :-)
Jeg skal ikke skryte på meg noe, dette var en meget enkel rett. Gubbelutten fikk kokte poteter ved siden av, jeg spiste gryta som den var. Jeg skar opp litt hvitkål, ca 1/3 hode. Stekte det i jerngryta sammen med ca 400 g kjøttdeig, så helte jeg over kokosmelksausen fra i går. Krydret litt med salt, pepper og 5-krydder - men her får man ta det etter smak. Da det ble litt knapt med væske i så helte jeg over litt fløte mot slutten av koketiden. Og det ble faktisk veldig godt! Til og med gubbstrutten syntes det var bra med poteter til, så totalt sett ble det en vellykket middag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar