Til dette finnes det hundreogørten forskjellige oppskrifter. Min private - som jeg har moderert etter som jeg har lært litt og smakt litt - er at jeg bruker en god neve havregryn, eller aller helst rugflingor, som jeg kan kjøpe på enhver vanlig matvarebutikk i Sverige. Så fyller jeg på med det jeg har av nøtter og frø som jeg liker å spise på denne måten. Linfrø må være knust, og jeg har til dags dato ikke funnet ut av hvordan jeg knuser dem selv. Så jeg kjøper knuste linfrø. Solsikkefrø er standard, gjerne gresskarfrø også. Grovhakkede mandler og/eller andre nøtter gir god smak. Personlig synes jeg at sesamfrø og kokos gir en litt rar konsistens på blandingen, så jeg unngår det. Men kokosflak er kjempegodt, om man får tak i det. Særlig om de ristes litt først! Når alle frø/nøtter er på plass er det godt å ha i litt tørkede bær og/eller frukt etter smak, personlig elsker jeg tranebær, de er så syrlig gode! Et par ss kakao og ca 1 ss kanel er prikken over i'en.
Bland sammen alt sammen med et par ss flytende kokosolje, rist det litt i stekepanna eller i ovnen.
Jeg elsker denne med soyamelk og sukkererstatning, men for de som er litt mer fornuftige og litt mindre søtmonser kan det tenkes at det rekker med det søte i den tørkede frukten.
Kos dere!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar