I originaloppskriften står det at man helst skal bruke ferske grønnsaker, men av mangel på slike har jeg prøvd med noe som lå i fryseren i stedet - og det gikk akkurat like bra. Kok dem opp med litt kremfløte og en god klump smør, og la det småkoke under lokk til det er mykt og blir lett å mose.
Hvordan du velger å mose det, om du gjør det manuelt, i mikser eller med håndmikser som meg, det spiller ingen rolle bare det blir gjort. Så skal det kokes inn til det får den rette konsistensen, hverken for løs eller for hard.
Når det blir ferdig, bland i en god slump - 2-3 ss - med kremost. Det står i oppskriften at man skal bruke naturell, men jeg har prøvd med kryddersmak også - det ble veldig godt!
Rør det godt sammen, varm det gjerne opp igjen om det trengs og server.
Denne spiste jeg som tilbehør til ovnsstekt kylling, det passet veldig bra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar