Jeg er veldig glad i mat, både å lage det og spise det, noe som blir litt vel åpenbart innimellom. Jeg klarer å gå ned i vekt ved å kutte ned på både karbohydrater og fett, men det er så utrolig mye godt der ute... og mye som er morsomt å lage også! Det å holde seg strikt til én diett resten av livet har jeg ikke veldig lyst til, selv om det er det som må til dersom jeg skal klare å holde meg sånn noenlunde slank og frisk.
Så det er bare å prøve å finne en balanse i dette som alt annet i livet, det blir vel å kose seg i ferietider og stramme inn i hverdagen.

Her vil jeg legge ut en del oppskrifter på ting jeg har laget og blitt relativt fornøyd med. Ikke bare for å dele oppskriftene, men også for å finne tilbake til dem selv ved en senere anledning - som selvutnevnt sangviniker har jeg ikke verdens beste orden på sakene og trenger alltid et sted å samle ting på for at de ikke skal bli spredd for alle vinder!

lørdag 17. november 2012

Mos

Jeg har nevnt det tidligere - jeg har helt dilla på mos som tilbehør til middagen om dagen. Antagelig fordi det er det som ligner mest på tradisjonelt tilbehør, middagen føles liksom litt mer komplett da... Jeg lager den helst av blomkål, men man kan også bruke broccoli - som her - eller en blanding av begge. Uansett smaker det helt nydelig, mye bedre enn hjemmelaget potetmos!


I originaloppskriften står det at man helst skal bruke ferske grønnsaker, men av mangel på slike har jeg prøvd med noe som lå i fryseren i stedet - og det gikk akkurat like bra. Kok dem opp med litt kremfløte og en god klump smør, og la det småkoke under lokk til det er mykt og blir lett å mose.

Hvordan du velger å mose det, om du gjør det manuelt, i mikser eller med håndmikser som meg, det spiller ingen rolle bare det blir gjort. Så skal det kokes inn til det får den rette konsistensen, hverken for løs eller for hard.


Når det blir ferdig, bland i en god slump - 2-3 ss - med kremost. Det står i oppskriften at man skal bruke naturell, men jeg har prøvd med kryddersmak også - det ble veldig godt!
Rør det godt sammen, varm det gjerne opp igjen om det trengs og server. 
Denne spiste jeg som tilbehør til ovnsstekt kylling, det passet veldig bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar